Børn finder det interessant at opdage alt, og i deres entusiasme glemmer de nogle gange hvad der er og hvad der ikke er tilladt. Derfor vil du heller ikke miste dem af syne i baghaven. Ved at placere en klar afgrænsning omkring haven sørger du for, at børnene ikke bare løber væk. Her har du flere muligheder. Foretrækker du et billigt trådnetværk, som du kan dyrke med vedbend? Eller vil du hellere placere et dekorativt hegn, der passer til din haves stil? Der er et passende hegn til alle typer haver.

En blød overflade til at skille sig ud
Det sker ofte, at børn falder, mens de leger udenfor. Du vil have, at dette gør ondt så lidt som muligt. Derfor er en børnevenlig overflade af stor betydning. Det vil sandsynligvis ikke overraske dig, at det er meget mindre dårligt at falde på græs eller gummifliser end på en hård haveflise. Eller værre: en grussti. Dette betyder virkelig ikke, at du skal strække hele haven med græs, men sørg for, at der er en sikker overflade i børnenes legeområder, hvor de kan miste deres energi.

Du kan nemt så en smuk græsplæne selv med græsfrø. At købe græsfrø er ikke dyrt, og du vil nyde det utroligt.

Vil du kun have fordelene og ikke græssets byrder? Overvej at gå efter kunstgræs. Andre børnevenlige overflader til en have er f.eks. Flis eller sand.

legeplads
Børn har ikke brug for meget for at lege pænt, men kun en græsplæne bliver kedelig efter et stykke tid. Så overvej at oprette et dejligt legepladsudstyr, eller opret et hjørne specielt til børnene med for eksempel en køkkenhave. Har du ingen idé om, hvordan du bedst organiserer din have? Så hente hjælp. Folk, der ikke ofte har søgt efter en gartner, ved ofte ikke, at der også er gartnere, der specialiserer sig i børnevenlige haver. De designer en børnevenlig have, der imødekommer alle dine ønsker.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *