Photinia fraseri ‘Redrobin‘ i espalier, også kaldet en Glaucous Medlar espalier. Skydeskærme bliver stadig mere populære på grund af deres alsidige anvendelighed. På denne måde har du let en lige skillevæg i haven, der straks lukkes. Derudover kan en skiferskærm også placeres i en gryde på terrassen for at skabe fx privatliv eller skygge. Guideskærme fås i forskellige størrelser. Husk, at når du placerer styreskærmene i jorden, strækker kun skærmen sig over jorden.

Photinia fraseri ‘Red Robin’ er kendt for sine lyse røde løbere, deraf navnet ‘Red Robin’. Bladet er ovalt i form og mørkegrønt i farven resten af ​​året. I maj vises hvide duftende blomsterklynger, der skiller sig yndefuldt ud mod det mørke løv. Efter denne blomstring vises røde bær på glasmedlaren, disse bliver senere sorte og er meget populære hos fugle. Med en Photinia espalier har du et varieret farvespil i haven året rundt.

Hvilken jordtype har Gloss Medlar ‘Red Robin’ brug for?

Denne art foretrækker en humusrig jord, hvor vandet kan dræne godt. Bemærk, at han ikke kan lide at være meget våd eller meget tør længe, ​​og at han ikke kan lide den kolde østvind. Brug 20 liter haven tørv med plantehullet til at placere en espalier i den åbne jord. Når du placerer en glansmedlar i en gryde, anvendes normal pottejord.

Det enkle ved at beskære en Photinia espalier er, at skærmens form let kan følges for at skabe en stram hæk. Glansmedlar beskæres en eller to gange om året. Den første beskæring finder sted omkring slutningen af ​​marts uden for frostperioden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *